Cum alegem acoperisul potrivit din tigla metalica?

Atunci când dorim să înlocuim vechea tabla de pe casă sau suntem în căutarea unui acoperiș pentru noul cămin, o mulțime de întrebări ne invadează creierul. Dar, în majoritatea cazurilor, cea care ne preocupă cel mai mult sună așa: „Cum îmi dau seama care este cel mai potrivit pentru mine?”

Așadar, observăm că un acoperiș din tigla metalica funcțional trebuie să îndeplinească niște criterii:

1. Rezistență.
Sub acțiunea intemperiilor și a condițiilor climatice, acoperișul din tigle metalice trebuie să rămână intact; în fond, acesta este rolul său: de a adăposti (fie de ploaie, fie de zăpadă, de grindină, de soare puternic sau de vânt).
Notă: asigură-te că furnizorul are cel puțin 10 ani de când este pe piață; astfel poți observa singur dacă produsele sale sunt de calitate, urmărindu-i evoluția.

Bilka si Wetterbest sunt principalii furnizori Eurotigla, ambele companii fiind într-un proces constant de creștere încă din 2007, de când au devenit producători de țiglă metalică de calitate.
Acoperișul Eurotigla are o durată de viață de minim 50 de ani, iar straturile care se găsesc în componența panourilor oferă garanție de 10, 15, 30 sau 40 de ani, în funcție de finisajul ales.

2. Greutatea tiglelor metalice.
În medie, pe o suprafață de 1m² se vor așeza :
– 5 kg de țigla metalică
– 40 kg de țigla ceramică

În cazul în care se ia în considerare schimbarea învelitorii vechi, greutatea este primul criteriu care trebuie analizat, deoarece structura pereților este cea care susține întregul acoperiș.

3. Montaj tiglei metalice.
Chiar dacă dumneavoastră sunteți cei care vă montați acoperișul sau apelați la o echipă profesionistă, este bine să țineți cont de faptul că montajul țiglei metalice se realizează mai ușor și într-un timp mai scurt decât în cazul țiglei ceramice. Astfel costurile vor fi mult mai mici.

Panourile de țiglă metalică se debitează la dimensiuni variabile, astfel se vor lua în considerare doar cantitățile necesare, indiferent de forma pe care o are acoperișul dumneavoastră. În plus, și structura de lemn a șarpantei va fi simplificată.

O altă caracteristică importantă a țiglei metalice este aceea că se poate monta pe suprafețe curbate sau foarte abrupte.

4. Raport calitate-preț
Societatea consumeristă în care trăim ne-a demonstrat de multe ori că „scump” nu înseamnă mereu „bun”, la fel cum nici „ieftin” nu înseamnă mereu „prost”.
Așadar, oricât de relativ ar fi raportul calitate-preț, sistemele de învelitori din țigla metalică vă pun la dispoziție o gamă largă de texturi, culori, forme si grosimi.
Pe scurt, la Eurotigla găsiți soluția potrivă pentru bugetul dumneavoastră, știind că oțelul care vă va acoperi casa este învelit în 7 straturi de protecție.

5. Estetică
Un acoperiș din tiglă metalică trebuie să evidențieze frumusețea clădirii. Fie că este vorba despre o constucție nouă, sau una de restaurare, el trebuie să se regăsească în armonie cu restul construcției.

Țigla metalică este singura soluție de învelitori care oferă o gamă variată de culori, inclusiv la sistemul pluvial.

Discernământ bun și armonie sub acoperiș!
Echipa Eurotigla